piatok 21. júla 2017

Mal rakovinu, prišiel o nohu. Teraz Bartoš pretekal na MS a sníva o Riu

Ľavú nohu mu amputovali. Rakovina sa však rozšírila do panvice, slabín, brucha.

Dochádzal na chemoterapie. A netušil, čo bude.

Uplynul rok. Bartoš sa prvýkrát zúčastnil majstrovstiev sveta. V súťaži parakanoistů skončil v kajakárskej kategórii Kluc3 v semifinále, celkovo bol tridsiaty. Mrzelo ho, že nezvládol viac.

Ale už hovoril o ďalších cieľoch.

Ako sa chce zlepšovať.

A ako sníva o paralympijským v Riu 2016.

Jeho život sa zlomil vlani na Štedrý deň. Niekdajší zverenec Jakub Zavrel ho vytiahol na deblkajak.A prvýkrát Bartoš rozprával o parakanoistice, športu pre invalidov kanoistov. "Bola to obrovská motivácia, aj keď som netušil, ako to so mnou bude."

Okrem toho si navyše cez Vianoce našiel novú priat eľku.

Elánu do života mal naraz veľa. V máji mu lekári povolili návrat k tréningu. Začal dvojfázovo trénovať, najazdil 800 kilometrov, schudol 13 kilogramov. "Kondícia po návrate bola nula."

Vďaka výťažku zbierky, ktorú pre neho vlani usporiadali priatelia, si mohol dovoliť kúpiť tesne pred šampionátom nový parakajak.A vyrazil do Milána.

Dvadsať rokov robil kanoistického trénera, napriek tomu ako štyridsaťročný zažil niečo úplne nové. "Bolo to všetko krásne."

Cestu do Milána si musel hradiť z veľkej časti sám. Český zväz handicapovaných športovcov mu zaplatil štartovné a akreditáciu, inak na parakanoistiku v rozpočte peniaze nie sú.

"Parakanoistika je tu v kolíske.Ale vo svete už je rozbehnutá, tak snáď pomôžem tomu, aby sa to u nás naštartovalo, "dúfa muž, ktorý je teraz v dôchodku. "Slávil som štyridsiatku v máji a beriem to ako míľnik, že tých ďalších 40 rokov bude úplne iných."

Ani v najtemnejších chvíľach nepochyboval, že sa z najhoršieho dostane.

"Napriek tomu je malý zázrak, že som to prečkal bez následkov, keď pominiem tú nohu, "hovorí. "Zmieril som sa s tým, že som o ňu prišiel. Ale stále som si hovoril: Prečo ja? Čo som tak zlého urobil, že ma pánboh tak trestá? Až mi farárka v Hraniciach povedala: Všetci si nesieme svoj kríž. Silní dostanú ťažký, slabí dostanú ľahšie.Takže je to od pánaboha asi pocta, že som dosť silnej a unesiem to. "

Namiesto sebaľútosti tak pred seba stavajú nové výzvy a ciele. Ten najväčší je vzdialený rok: paraolympiáda v Riu. "Netuším, či je to dosiahnuteľné. Ale vízia je to krásna. "

V živote už zvládol aj oveľa náročnejšie úlohy.


1 komentár:

  1. Is minic nach dtugtar aird ar ailse scamhóg go luath. De réir mar a fhorbraíonn an galar, bíonn cough leanúnach ag forbairt agus ag casadh ainsealach níos measa. cuir san áireamh pian an bhrollaigh, ganntanas anála, cró, sreabhán fuilteach atá curtha suas as an chonair riospráide, agus preabadh go minic broincíteas nó niúmóine. Uaireanta ba phian cnámh, tinneas cinn, meadhrán an chéad cheann, bhí mé chomh tuirseach de mo shaol go dtí gur léigh mé faoi leigheas luibhe an Dr Itua ar blogspot shíl mé gur scam a bhí ann nuair a chuaigh mé i dteagmháil leis ar dtús agus é ag smaoineamh air agus Cheannaigh mé an leigheas luibhe a thóg mé ar feadh trí seachtaine agus bhí sé cureded go hiomlán go bhfuil a chóireáil chomh uathúil, ní shíl mé go mbeidh mé in ann a bheith saor ó Ailse Scamhóige.Nuair amháin an Ailse Scamhóg seo is féidir leis an fhear mór seo leigheas, an Dr Itua freisin Dúirt sé liom gur féidir leis galair den sórt sin a leigheas ... AILSE COLORECTAL, Ailse Brain, ailse Esophageal, Ailse Gallbladder, Galar tróibeastóireachta sa tréimhse iompair, ailse mhuinchille agus muineál, BLADDER AILSE, AILSE PROSTATE, AILSE KIDNEY, AILSE LOCHG, Lupus, Craiceann Craicinn, Glaucoma ., Cataracts, degeneration Macular, Galar cardashoithíoch, galar scamhóg scamhógach, próstatach méadaitheach, oistéapóróis. Galar ailse, ailse ovarian, ailse Sinus, ailse craicinn, ailse fíochán bog, ailse dromlaigh, ailse bholg, ailse teile, ailse throid . AILSE UTERINE, Ailse Phacreative, LEUKEMIA, VEID / SEIF, TÁIRGÍ FHEABHAIR / BHAINC, AILSE BHAILE, TORAITHE NEAMH-HODGKIN. Ailse, FÉIDIR AN VIRUS, TÚ AN SPÁID, HEPATITIS, HE DO MHÚINTEOIR THUAISCEARTAÍ AGUISÍN TEAGMHÁIL LE DO THOIL ::: drituaherbalcenter@gmail.com/. WHATSAPP ::: + 2348149277967

    OdpovedaťOdstrániť